העלמת צלקות

אנשים רבים סובלים מצלקות הנגרמות על ידי גורמים שונים, אם זה לאחר ניתוח, כתוצאה מתאונה, פצעי אקנה ועוד. נדמה כי הצלקות, כשמן הן, משאירות חותם נצחי על גופנו. ברם, כיום עם התפתחות הטכנולוגיה הרפואית ישנן שיטות טיפול שונות אשר מסייעות לטשטש את הצלקות ואף להעלימן. כך שאם אתם סובלים מצלקות מכערות אשר מפריעות לכם מבחינה אסתטית, יש לכם את האופציה לבחור את שיטת הטיפול המתאימה לכם.

איך נגרמות צלקות?

צלקות נגרמות על ידי פגיעה בשכבת העור העמוקה בגופנו (הדרמיס) ובסיבי הקולגן שמצויים בה. באופן טבעי לאחר הפגיעה הגוף מנסה לייצר תאים חדשים על מנת לאחות את האזור הפגוע, אך מכיוון שמדובר בפגיעה עמוקה רקמת העור החדשה שנוצרת שונה מהרקמה הטבעית ולכן נוצר בגופנו סימן צלקתי הבולט בשונותו.

סוגי צלקות

קיימים שני סוגי צלקות אשר שתיהן מופיעות כתוצאה מיצירת עודף קולגן בגופנו. הסוג הראשון הוא צלקות היפרטרופיות שנוצרות בעקבות ייצור מוגבר וממוקד של סיבי קולגן באזור הפצע. צלקות אלה נראות כגוש אדום הבולט מעל פני העור והן אינן מתפשטות מעבר לאזור הפצע עצמו. צלקות קלואידיות לעומת זאת הן צלקות שמקורן בגידול מואץ ובלתי פוסק של קלוגן ולכן הצלקת מתפשטת אל מעבר לתחום הפצע.

העלמת צלקות

נושא העלמת צלקות עולה למודעות כאשר הרפואה הפלסטית מציעה כיום מגוון שיטות טיפול , כגון: טיפול באמצעות ניתוח, שימוש בחומרים למילוי קמטים, טיפול בפילינג כימי, טיפול בלייזר ועוד. שיטות הטיפול מותאמות לסוג הצלקת ולמידת חומרתה. לדוגמא, באמצעות ניתוח מבצעים טשטוש צלקות רחבות ובולטות לעין. לעומת זאת, לצלקות אשר נגרמו מפצעי אקנה לא עמוקים מומלץ להשתמש באמצעות לייזר.

מספר מדדים עשויים לקבוע את מידת ההצלחה של הטיפול לטשטוש הצלקת. עור צעיר חזק יותר ולכן יש לו סיכוי רב יותר להסתגל לשינויים שנעשים בטיפול. בנוסף, יש קושי רב יותר לטפל בצלקות ותיקות אשר התקבעו בגופנו במשך שנים לעומת צלקות טריות יותר. מדדים נוספים הם צורת הצלקת והאזור שבה היא ממוקמת בגופנו.

כדי לקבוע את מידת חומרת הצלקת ולקבל הערכה של מידת הטשטוש שלה לאחר טיפול, יש להתייעץ עם רופא טרם הטיפול, על מנת שתקבלו את הטיפול המתאים ביותר לסוג הצלקת והעור שלכם ובשביל השקט הנפשי שלכם. הסרת צלקות הינו הליך כירורגי הדורש טיפול עדין ורגיש מצד הרופא המטפל לכן רצוי שתבחרו בקפידה את הקליניקה בה תבצעו את הטיפול.