הריון תאומים – כך תצליחי להיערך ללידה כמו שצריך

הריון תאומים נכנס תחת ההגדרה של הריונות מרובי עוברים המהווים 1% מכלל הלידות בישראל. כמובן שמבין ההריונות מרובי העוברים, הריון תאומים הוא ההריון השכיח ביותר. בעשרו האחרון השכיחות של הריונות תאומים הולכת ועולה, זאת בשל העלייה בשימוש בתרופות פריון וטיפולי הפריה חוץ גופית.

תופעות לוואי, מחלות וסיבוכים אפשריים

אם בהריון רגיל נשים סובלות מתופעות לוואי שונות כתוצאה משינויים הורמונליים ופיזיולוגיים המתחוללים בגוף, בין אם זה בחילות, סחרחורות, כאבי ראש, בצקות, מחסור בויטמינים וכדומה – בהריון תאומים כל אלו מתרחשים, רק בתדירות ובעוצמות גבוהות אף יותר.  עם זאת, הסיבוך ממנו חוששים הרופאים באופן בולט בהריון תאומים הוא לידה מוקדמת.

בעוד בהריון רגיל הלידה צפויה להתרחש סביב שבוע 40, בהריון תאומים הצפי הוא סביב שבוע 37, כלומר 4 שבועות מוקדם יותר. כמחצית הלידות מתרחשות עוד לפני שבוע 37. במצבים אלו, מדובר בלידת פג. ככל שהלידה מתרחשת בשלב מוקדם יותר של ההריון, צפויים סיבוכים רבים יותר, בשל אי בשלות של העובר וחוסר שלמות בתהליך ההתפתחות של המערכות השונות בגופו. זו הסיבה שכל המעקב אחר הריון תאומים, מתבצע בתדירות גבוהה ותשומת לב רבה לאורך כל תשעת החודשים.

השכיחות עולה גם במחלות הנוצרות בגוף האישה בזמן ההריון כמו למשל רעלת הריון, סוכרת הריונית, דלקות בדרכי השתן ועוד.

מכיון ותאומים זהים לעתים חולקים את אותה השליה ויש להם כלי דם משותפים, עלולים להיווצר סיבוכים ספציפיים כמו למשל TTTS מה שאומר שעובר אחד עלול שלא לקבל כמות מספקת של דם ומיעוט במי שפיר דבר הפוגע בתהליך הגדילה וההתפתחות שלו, לעומת עובר שיקבל יותר מדי דם ועלול לסבול מאי ספיקת לב.

הריון תאומים – חשוב שתדעי ותיישמי

הקפדה על מעקב אחר מדדי לחץ הדם, תרבית שתן ורמות הורמון ההמוגלובין בדם חשובה מאין כמוה הן בהריון רגיל ואף יותר בהריון תאומים. גם מנוחה חשובה מאוד, בעיקר בשליש הראשון של ההריון. הסיכוי ללדת תאומים בריאים וחזקים, עולה אצל נשים אשר מקפידות לבצע מעקב הריון סדיר על פי ההוראות הרפואיות.

טיפים להריון רב עוברי

כאמור, העומס שהריון תאומים יוצר על הגוף הוא גדול מאוד וכל ההריונות מהסוג הזה מוגדרים הריונות בסיכון. הטיפ החשוב ביותר שכדאי לאמץ בזמן הריון תאומים הוא להקשיב לגוף. גם אם את נחשבת לאישה פעילה מאוד וביומיום קשה לך לעצור את עצמך מלעשות דברים ופעולות שנראות לך ממש בסיסיות, בתקופה של הריון רב עוברי, את חייבת.

עייפות מחייבת מנוחה לגוף שפועל באינטנסיביות במטרה לייצר שני עוברים ותופעות לוואי דוגמת צרבות ובחילות אשר מתעצמות בהריון רב עוברי מחייבות תשומת לב וטיפול, הקפדה על שתייה מרובה של מים, תזונה בריאה ומאוזנת, בקיצור קשב מלא לגוף.

הכנה מוקדמת ללידה – תעזור מאוד מבחינה נפשית וגופנית

טיפ נוסף ולא פחות חשוב הוא לבצע הכנה לקראת הלידה, כבר בשבוע 16 או 17, זאת משום שמחצית מההריונות הללו מתרחשים כאמור, כבר בשבוע 37 ואפילו קודם לכן.

הכנה מוקדמת לקראת הלידה תסייע לך הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית להתמודד בצורה הטובה ביותר עם כל מה שמצפה לך. בחרי בקורס הכנה ייעודי להריון מרובה עוברים שכן מדובר בהריון שונה לחלוטין, בלידה שאיננה דומה להריון רגיל וגם החיים שאחרי, נראים אחרת לגמרי.

מומלץ לבחור בקורס פרטי בו את ובן הזוג שלך תקבלו מענה מלא לצרכים שלכם, תשומת לב ותשובות לכל השאלות שצפויות לעלות באופן טבעי.