אבקת חלבון – מה היא ומי זקוק לה? \ מאת מערכת גוף1 – מאמני כושר אישיים.
אז מה היא אבקת החלבון?
אבקת חלבון היא מוצר תחליפי למזונות שונים העשירים בחלבון “מלא” כמו בשר, מוצרי חלב ודגים, אך מסופקת ללא אותה כמות הפחמימה והשומן המצויים במזונות אלה. 80% (בממוצע) מהאבקה היא חלבון טהור כאשר האחוז הנותר הוא פחמימה ומעט שומן. האבקות המשווקות בארץ מקבלות את אישור משרד הבריאות וכן את אישור ה FDA האמריקאי.
אז מה ההבדל בין חלבון האבקה לחלבון מהמזון ?
קודם כל, האבקה היא מזון. ההבדל בא לטובת האבקה בכך שבאמצעות האבקה, ניתן לצרוך את כמות החלבון המבוקשת ללא תוספת של שומן מיותר או פחמימה. אבקת חלבון המבוססת על “מי-גבינה” ( (WHEYהיא בעלת ערך רב יותר. ישנו אינדקס מיוחד הבא לקבוע את איכות החלבון במזון, שמו של האינדקס הוא “ערך ביולוגי”. הציון הניתן בצורת “ערך ביולוגי” לחלבון מתאר את איכותו. לשם דוגמא, החלבון המצוי בביצה הוא בעל ערך ביולוגי גבוה ביותר (100%) ומעליו, בציון מעט גבוה יותר ניצב חלבון מי-גבינה. חלבון זה מכונה כך משום שהוא מסונן מהחלב כחלק מתהליך יצירה של מוצרי חלב וגבינות. הערך הביולוגי מבטא את יכולת הגוף לספוג את החלבון ולהשתמש בו לצרכיו ומכאן מהווה מדד לאיכות החלבון.
מאמרים נוספים בקטגוריה זו
- יכולות הריפוי המופלאות של הרפואה הטבעית
- 8 טיפים יעילים לשמירה על הדיאטה ועל הגזרה
- חיים ללא סוכר – איך להיגמל מסוכרים במספר שלבים פשוטים
- טיפול אלטרנטיבי למיגרנה
- סכנות בריאותיות בדיאטה מהירה מאוד
- אפליקציות לשיפור הבריאות והכושר
- אבקת חלבון – מה היא ומי זקוק לה?
- כולסטרול – מה חשוב לדעת?
- שתיית מים – בר מים