בישראל פועלות כיום ארבע קופות חולים: שירותי בריאות כללית, מכבי שירותי בריאות, מאוחדת וקופת חולים לאומית. כל תושב ישראל יכול לבחור באיזו קופה לקבל את שירותי הבריאות המוצעים וקופות החולים מחוייבות על פי חוק לקבל אליהן כל תושב ישראל, ללא התחשבות בגילו, מצבו הבריאותי וכל שיקול אחר.
מסיבה זו עושות קופות החולים מאמצים רבים למשוך אליהן לקוחות חדשים ומציעות הטבות ומסלולים אטרקטיביים שיפתו לקוחות של קופות מתחרות לעבור אליהן, אולם האם כדאי לנו לעבור קופת חולים? התשובה הפשוטה היא לפעמים.
כיצד מתבצעת החלפת קופת חולים?
כיום מרבית קופות החולים ישמחו לבצע עבורכם את הליך החלפת קופת חולים, במידה והחלטתם לעבור אליהן והן אלו שיטפלו בכל נושא ההודעה על המעבר. מנגד אם תתבקשו או תעדיפו לעשות זאת בעצמכם תהליך החלפת קופת חולים הוא פשוט וקל לביצוע, בכל סניפי הדואר תוכלו לבקש טופס הודעת מעבר מקופה לקופה ובאמצעותו להודיע כי ברצונכם לעבור קופת חולים.
מתי כדאי להחליף קופת חולים?
לא אחת, החלפת קופת חולים יכולה לאפשר לכם לשלם פחות תמורת הביטוח המשלים, או לקבל חבילת שירותים מקיפה שעונה בצורה טובה יותר על צרכיכם האישיים. עם זאת חשוב לזכור כי על אף שבאפשרותכם לעבור קופת חולים בפשטות יחסית, למרבית תכניות הביטוח המשלים תקופת אכשרה של מספר חודשים בטרם תוכלו להתחיל וליהנות מכיסוי הביטוח המשלים.
מנגד, לא מומלץ לעבור קופה כאשר אתם בעיצומו של תהליך רפואי כלשהו המכוסה על ידי הקופה בה אתם מבוטחים כרגע, שכן רוב הסיכויים שתאלצו לחכות תקופת זמן מסויימת עד שהקופה החדשה תסכים לכסות את התהליך.
מאמרים נוספים בקטגוריה זו
- פגיעה במהלך העבודה
- מה נחשב כאובדן כושר עבודה?
- הכיסויים של ביטוח תלמידים
- חוות דעת רפואית בתחום הפלסטיקה
- רשלנות רפואית במהלך ההריון
- חולים במחלה קשה? מגיע לכם החזר מס
- ועדה רפואית של ביטוח לאומי
- באילו מקרים אפשר לקבל אחוזי נכות בביטוח לאומי?
- מחלת מקצוע
- החלפת קופת חולים (איך עוברים? מתי כדאי לעבור?)
- החלפת קופת החולים – קל מתמיד
- ביטוח סיעודי
- מימוש זכויות רפואיות
- קופת חולים – איך בוחרים?