סוגי עדשות מגע

קצרה היריעה מלהזכיר את יתרונותיהן של עדשות המגע השונות. ובכל זאת, בעת ההחלטה על הרכבת העדשות, חשוב להבין שאנו נכנסים לשדה משחק רחב בכל קנה מידה. קיימים סוגים שונים של עדשות, כל אחד מהן מתאים לאוכלוסיות שונות בתכלית. על אילו סוגים מדובר? וכיצד ניתן לבצע את הבחירה המושכלת ביותר?

בעיקרון, האבחנה הבסיסית היא בין עדשות מגע רכות לעדשות קשות. עם זאת, גם בהן ניתן למצוא  סוגים של עדשות, אליהם נתייחס בקצרה.

עדשות קשות עבירות חמצן

עדשות קשות עבירות חמצן מיוצרות בדרך כלל מסיליקון, וכנובע משמן, מאפשרות לחמצן החיוני כל כך להגיע לעין. עדשות מסוג זה נחשבות למאסיביות מעט יותר, כך שגם תקופת ההתרגלות של העין אליהן ארוכה באופן יחסי. עם זאת, עדשות אלה נחשבות לאיכותיות בכל קנה מידה, ואחזקתן נחשבת לפשוטה. בעדשות מסוג זה ניתן להשתמש כשלוש שנים.

עדשות רכות שנתיות

עדשות רכות, אשר מיוצרות ממגוון חומרים, נחשבות לעדינות יותר, ותקופת ההסתגלות אליהן קצרה פי כמה. לרוב, השימוש בהן ייעשה מדי יום, ולאחר שנה נדרש להחליף אותן. גם עדשות אלה מאפשרות חדירת חמצן, אם כי בשיעור נמוך יותר מהסוג הקודם. כמו כן, התחזוקה שלהן נחשבת ליקרה מעט יותר.

עדשות רכות תדירות

רבים מבין מרכיבי העדשות מעדיפים כאלה בעלות תחלופה תדירה יותר, לרוב מדי חודש, שבוע או שבועיים. במצב כזה, הסיכון של בלאי או הצטברות זיהומים שונים על פי העדשות קטן במידה רבה. כמובן שכאן נדרש להקפיד פחות על תחזוקה, ויותר על תחלופה של העדשות. כשעושים זאת, עדיין, ניתן ליהנות מעדשות בטוחות יותר לשימוש.

העדשות הרכות היומיות לוקחות את כל זה צעד אחד קדימה, והן נחשבות לפופולאריות ביותר כיום. הוראות השימוש שלהן פשוטות ביותר: להשתמש במשך היום, ולהשליך בלילה, מבלי שנדרש לחשוב על ניקיון או תחזוקה. עדשות אלה יתאימו גם לאלה שאינם נדרשים להרכיב עדשות במשך כל שעות היממה, אלא רק במהלך פעילויות ספורטיביות, טיולים וכן הלאה.

עדשות חודשיות לשימוש מתמשך

אנחנו מסיימים את הסקירה עם אחד הפיתוחים האחרונים בתחום, כזה שמתיימר לשנות את חוקי המשחק ביותר ממובן אחד. אלו הן העדשות החודשיות, אשר ניתן להרכיב- ביום ובלילה- למשך חודש אחד. תכונה זו אפשרית הודות למבנה המיוחד של העדשות, שמשלב בין רמה עבירות גבוהה במיוחד של חמצן, לבין יכולת הולכה גבוהה של מים בתוך העדשה. כאן, אין אפילו צורך לנקות את העדשה במשך כל התקופה הזו. סוג נוסף הוא של עדשות מגע מולטיפוקל (מידע נוסף באתר telhai) המאפשרות שימוש לאלו הזקוקים למשקפיים לטווח אורך וקצר. עדשות אלו יקרות יותר, קשה יותר להתרגל אליהן ויש צורך בהתאמה מקצועית.

לסיכום, ניתן לראות שקיימים סוגים רבים של עדשות מגע, ואינספור חברות המייצרות אותן. אין לבצע את הבחירה ללא הדרכה מוקפדת של רופא עיניים. אתם מוזמנים לחנות מקצועית של עדשות מגע אשר בסיוע אופטמטריסט יסייעו לכם לבחור את העדשות המתאימות לכם.

יש לזכור כי לא כל עדשה מתאימה לכל אחד, וההתאמה צריכה להיעשות, בראש ובראשונה, על פי הצרכים המשתנים של העין, התקציב המוקדש למשימה ומאפייני האדם המרכיב.