השמירה על עצמאות וניידות בגיל השלישי היא מתכון לבריאות גופנית ונפשית. אלא שבגיל זה קיימת ירידה במצב הבריאותי והגופני הפוגעת ביכולת הקשיש לניידות ועצמאות. הקלנועית או הרכב החשמלי מהווים פיתרון אידאלי לבעיה זו, ומסייעים לקשיש להמשיך בשגרת חייו באופן חופשי ועצמאי.

החשיבות של ניידות ועצמאות עבור הקשיש:

אנשים צעירים ובריאים רואים את יכולתם לנוע באופן חופשי ועצמאי כדבר מובן מאליו. הם מחליטים להגיע למקום מסוים ומגיעים אליו בזמן ללא בעיה. ליכולת הניידות השפעה רבה על חיינו מעבר לתנועה ממקום למקום. היא מאפשרת שליטה, תחושה של דימוי עצמי וביטחון עצמי, תחושה של עשייה ושל קומפטנטיות.

כאשר יכולת הניידות והעצמאות נפגעת והאדם מתקשה להתנייד ממקום למקום, נפגעים גם אספקטים רבים ורחבים של חייו: ירידה בדימוי ובביטחון העצמי, הימנעות מביצוע משימות חשובות, ירידה במצב הרוח ואפילו דיכאון.

קשישים שיכולת הניידות שלהם נפגעה נמצאים בסיכון לירידה משמעותית באיכות החיים ובמצב הרוח.

על מנת שהקשיש ישמור על שגרת החיים ותחושת החיוניות הוא צריך להיות מסוגל להגיע לכל מקום: לסופר, לקופת חולים, למועדון, לקניון, להסתובב ברחוב בין חנויות וכל מה שהוא אוהב ורגיל לעשות.

להלן מידע שנמסר לנו מאתר  קלנועית zzz.org.il   – אשר מציינים כי הקלנועית היא הפיתרון הקל והפשוט לבעיית הניידות של קשישים.

אז כמה מילים על קלנועית:

הקלנועית היא כלי רכב קטן המונע על ידי מצבר. היא נוסעת במהירות בינונית , מהירה מהליכה אך איטית ממכונית. המהירות הממוצעת של הקלנועית היא כ 12 קמ"ש. היא מסוגלת להגיע עד למרחק של כ 60 ק"מ.

ישנם דגמים רבים של קלנועית, ומספר חברות העוסקות ביצור ושיווק של הכלי. מבין הדגמים ישנם דגמים זוגיים המתאימים לשני אנשים, ודגמים המתאימים לאדם אחד.

ישנם דגמים בעלי שלושה גלגלים המסוגלים לעשות סיבובים חדים וקטנים יותר, ודגמים בעלי ארבעה גלגלים המבטיחים יציבות.

דגמים שונים מתאימים לסוגים שונים של נהיגה: יש דגמים המתאימים לנהיגה בעיר ודגמים המתאימים יותר לנהיגה למרחקים ארוכים יותר. ישנם דגמים המתאימים לשימוש בתוך בית או מבנה. חלקם אף מתקפלים ואפשר לשים אותם בתא המטען של הרכב ולקחתם ממקום למקום.

רוב הדגמים מגיעים עם מנגנוני בטיחות למניעת התהפכות או איבוד שליטה.

עוד בנושא: סוגי קלנועיות במרכז מידע גיל הזהב

אופן ההפעלה של הקלנועית:

כלי זה הוא קל, נח ובטוח להפעלה. יש לטעון את הקלנועית באמצעות חיבור לחשמל. הקלנועית מונעת על ידי מצבר נטען. כדאי לטעון אותה מדי לילה על מנת שבבוקר המצבר יהיה מלא ומוכן לנסיעה.

חלק גדול מן הקלנועיות החדישות מכיל מנגנון המיידע את הנוסע לגבי מצב המצבר על מנת למנוע מצבים בהם המצבר נגמר באמצע הדרך.

מעבר לטעינת המצבר כל מה שצריך זה לסובב את המפתח ולהתחיל בנסיעה! אין צורך ברישיון נהיגה או בידע מוקדם כל שהוא.

מהירות הנסיעה האיטית, היציבות והבטיחות, קלות ההפעלה וההתאמה של הקלנועית להתניידות במקומות קטנים כמו מדרכה, קניון או מבנה ציבור, הופכים אותה לפתרון אידיאלי לבעיות הניידות של בני הגיל השלישי.

מידע נוסף: קלנועית וקלנועיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *